S účinností od pondělí 24. května 2021 schválila vláda další rozvolnění pro sportovní činnost ve vnitřních prostorách a do tělocvičen a hal se budou postupně vracet i amatérští sportovci. Bližší podrobnosti a podmínky jsou na stránkách ČGF (ZDE) a NSA (ZDE).

Jsme si vědomi, že mezi znovuotevřením sportovišť a prvními soutěžemi je nezbytný odstup několika týdnů a s ohledem na bezpečnost sportovců i postupný návrat k plnému tréninkovému nasazení. Proto také apelujeme na trenéry závodníků, kteří dosud neměli možnost trénovat, aby své sportovce připravovali postupně a k soutěžím je přihlašovali až po dostatečném tréninku a opětovném zvládnutí náročnějších skoků, vazeb a sestav. 

Pro restart přípravy a mládežnických oddílových soutěží, a to ze začátku pokud možno menších regionálních soutěží, jsme připravili novou sadu povinných sestav (R1-R5) s menším počtem jednoduchých sestav nikoli podle věku, ale výkonnostní úrovně. Do těchto sestav podle výkonnostní úrovně jsme částečně zakomponovali i sestavy D pro návaznost a přípravu na vyšší úroveň soutěží (R4=D1 a R5=D2).

V případě dalšího rozvolňování hygienicko-epidemiologických opatření a zájmu pořadatelů i účastníků jsme také připraveni pomoci a podpořit menší regionální mládežnické soutěže již v červnu (19.-20.6.2021) a dále také v 2. pololetí 2021.

Věříme, že připravené sestavy a postupné obnovení mládežnických soutěží pomohou motivovat žactvo a mládež při jejich návratu k pravidelné sportovní činnosti. 

Odkaz na Soutěžní předpisy pro oddílové soutěže mládeže ve skocích na trampolíně v České republice platné od 1.1.2021 (ZDE). 

Pro usnadnění přípravy jsme také připravili video návody nových sestav pro oddílové soutěže mládeže R1-R5:

Sestava R1: https://youtu.be/-AIvcZbnOz8

Sestava R2: https://youtu.be/6LjnohmxFnk

Sestava R3: https://youtu.be/fSNr0ojrC0c

Sestava R4 (D1) – vzorový příklad 1: https://youtu.be/L2EKnuM31kQ

Sestava R4 (D1) – vzorový příklad 2: https://youtu.be/xDGjj2sxQKs

Sestava R5 (D2) – vzorový příklad 1: https://youtu.be/g6YCe6zpwZw

Sestava R5 (D2) – vzorový příklad 2: https://youtu.be/pp0JFj45P6s


Na základě výjimky NSA a MZdr proběhl 22. května 2021 ve sportovní hale v Odolena Vodě 1. závod Českého poháru 2021, který byl určen především pro profi sportovce a reprezentanty včetně juniorských závodníků, kteří velmi úspěšně reprezentovali Českou republiku na mistrovství Evropy 29.4. – 2.5. 2021 v Soči, více v článku Trampolínisté mají za sebou úspěšné Mistrovství Evropy.

Velký dík za úspěšnou organizaci a průběh závodu Českého poháru patří především organizátorům z oddílu skoků na trampolíně TJ Aero Odolena Voda, sportovcům a trenérům ze zúčastněných oddílů a v neposlední řadě i rozhodčím, kteří přijali pozvání a do Odolena Vody také přijeli. 

Novinkou v závodě Českého poháru bylo tzv. superfinále, ve kterém nejlepší seniory v jejich finále doplnili i nejlepší junioři a společně pak vytvořili dobrou závodní atmosféru. Prvními vítězi v superfinále se stali Aneta Hrudová (Trampolíny Liberec) a Georg Hopfgartner (Sokol Kampa Praha), junioři se přitom mezi seniory rozhodně neztratili. 

Detailní výsledky z 1. Českého poháru jsou k dispozici na stránce výsledkového servisu Trampolinescore https://www.trampolinescore.com/event/aWlVJKjo2bAw_ a další dokumenty za stránce ČGF https://www.gymfed.cz/kalendar/detail/2118

Na sobotu 12. června 2021 pak plánujeme Mistrovství České republiky 2021 seniorů a juniorů v Tyršově domě v Praze na Kampě a na 26. června 2021 nominační závod na mezinárodní soutěže v 2. pololetí 2021 v Liberci.

- Vladimír Zeman -