Prvním závodem začal 16.-17. února 2019 v Baku v Ázerbájdžánu cyklus 6 závodů Světového poháru ve skocích na trampolíně. Z nich se do Tokia 2020 kvalifikuje přibližně polovina účastníků olympijské soutěže (celkem bude na OH 2020 startovat 16 žen a 16 mužů).

V úvodním závodě Světového poháru startovali závodníci z 30 zemí 5 kontinentů, Českou republiku reprezentovali naši současní nejlepší trampolinisté Zita Frydrychová a Adam Sült.

Zita Frydrychová zvládla obě své sestavy v kvalifikaci, bohužel ale zaváhala po posledním prvku své první sestavy, dopadla na molitan na bezpečnostní plošině za trampolínou a získala citelnou bodovou srážku. Skončila na 49. místě se ziskem 93,465 bodu. Adam Sült svoji první sestavu nedokončil a vylehčil ve druhé a skončil na 58. místě s 87,475 body.

Českým trampolinistům přišel fandit i velvyslanec České republiky v Ázerbájdžánu pan Milan Ekert s rodinou, při setkání s českou výpravou se zajímal o podrobnosti ze soutěže a z pobytu v Baku a seznámil se i se základními pravidly hodnocení soutěží ve skocích na trampolíně.

ZITA FRYDRYCHOVÁ - 1. SESTAVA

ZITA FRYDRYCHOVÁ - 2. SESTAVA

ADAM SÜLT - 2. SESTAVA

Závod Světového poháru v Baku vyhráli Uladzislau Hancharou (Bělorusko, olypijský vítěz z Ria 2016) a Lingling Liu (Čína). V soutěžích synchronních dvojic zvítězili Daiki Kishi / Ryosuke Sakai (Japonsko) a Valiantsina Bahamolava / Anhelina Khatsian (Bělorusko).
 


FOTOGALERIE: Eurotramp - ZDE, AGF (FB) - ZDE